Zelfstandige woonruimte huren in Groningen

Zelfstandige woonruimte huren in Groningen

Ben je op zoek naar een zelfstandige woonruimte in Groningen? Dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat er veel meer vraag lijkt te zijn dan aanbod. Het vinden van een appartement, kamer, studio of volledige woonruimte in Groningen is al jarenlang een probleem voor veel mensen. Groningen is naast een studentenstad namelijk ook nog eens een stad waar mensen graag langere tijd blijven wonen én waar meer dan genoeg werk te vinden is.

Wat kun je doen om de kans groter te maken dat je een zelfstandige woonruimte in Groningen huren kunt? We geven je een paar handige adviezen!

Zorg ervoor dat je weet wat je wilt vinden

Wanneer je de lijsten met zelfstandige woonruimtes in Groningen dagelijks bekijkt, krijg je bijzonder veel informatie waar je eigenlijk niets mee kunt. Het is niet handig om bij het aanbod te beginnen. Begin je bij waar en hoe je zelf zou willen wonen, dan is het makkelijker om te selecteren. Een aantal opties die je kunt overwegen:

  • Wil je in de buurt van het Centraal Station wonen, in de binnenstad zelf, in de Westerhaven of dichtbij het Noorderplantsoen?
  • Wat is de maximale reistijd die je naar het station/ je werk/ je studie wilt hebben?
  • Hoeveel kamers moet de zelfstandige woonruimte in Groningen tellen?
  • Moet het een zelfstandige woning op de begane grond zijn?
  • Wil je een tuin/oprit/schuur hebben?

Aan de hand van deze vragen kun je veel sneller selecteren welke van de huurobjecten relevant zijn voor jou. Op die manier kun je makkelijker filteren, wat betekent dat je eerder kunt reageren op de kamers, studio’s en andere zelfstandige woonruimtes in Groningen die bij je passen. En dat vergroot de kans op succes.

Wat is je budget en heb je rekening gehouden met eventuele huurtoeslag?

Wil je het zoeken naar een huurwoning nog makkelijker maken? Bekijk dan van tevoren wat je budget is voor het huren van een woning. In het budget voor het huren moet je wel rekening houden met het feit dat je recht kunt hebben op huurtoeslag. Ben je 23 jaar of ouder, verdien je minder dan € 22.400 per jaar, woon je alleen en is de huur maximaal € 710? Dan heb je recht op huurtoeslag, waardoor het budget voor het huren van een zelfstandige woning in Groningen hoger wordt!

Zorg voor de juiste achtergrondinformatie

Een Huurders-cv is dé manier om de verhuurder te laten zien dat jij de juiste match bent. Door te laten zien dat je ouders garant kunnen staan bijvoorbeeld, of door een foto toe te voegen waarop duidelijk naar voren komt hoe betrouwbaar en netjes je bent. Werk of studeer je? Geef dan direct even aan wat je studeert of waar je werkt. Ook dit vergroot de kans op succes.

Een zelfstandige woonruimte in Groningen vinden

Een zelfstandige woonruimte in Groningen vinden kan lastig lijken, maar het is zeker niet onmogelijk. Neem vandaag nog contact met ons op via de website of bel naar +31 85 401 9728 voor meer informatie.

 

Search

What are you interested in? Explore some of the best tips from around the city from our partners and friends.