Huurwoning vinden in Groningen

Huurwoning vinden in Groningen

‘’Als je een huurwoning wil vinden moet je geluk hebben’’ dit heb je vast weleens vaker gehoord en waarschijnlijk irriteer je er dood aan, al die verhalen van mensen die vertellen hoe zij aan hun woning zijn gekomen. Het lijkt alsof iedereen geluk moet hebben met het vinden van een huurwoning. Heel erg leuk voor al deze mensen met succesverhalen maar jij wil graag gaan verhuizen, maar je kan geen huurwoning vinden. Hoe je dat doet en waar je moet beginnen lees je hieronder.

Waar moet ik beginnen als ik een huurwoning wil vinden.

Check wat je inkomen is en of je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Om in aanmerking te komen voor 80 procent van de sociale huurwoningen mag je maximaal € 40.024 bruto per jaar verdienen. Bereken hier je inkomen van 2021. Als je aan deze eis voldoet loont het zeker om je in te schrijven bij een aantal woningcorporaties. Omdat je hier per maand dat je staat ingeschreven punten spaart. Deze punten komen goed van pas als meerdere mensen geïnteresseerd zijn in een huurwoning.

Vrije sector woningen

Wat als je niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning? Dan ben je aangewezen op het vinden van een woning binnen de vrije sector. In tegenstelling tot het bovenstaande maximale inkomen, heb je in deze sector te maken met een minimaal vereist inkomen. Huisjesmelkers, ook wel verhuurders, kunnen soms eisen dat jouw inkomen gelijk moet staan aan 4x de huur.

Om je zoektocht naar een woning makkelijker te maken, een aantal tips:

  • Meld je aan voor alle websites die huurwoningen aanbieden. Denk aan sites als Moymoy.rentals. Huurwoningen.nl, Pararius.nl, Huurwoningbemiddeling.nl, Kamernet.nl en Directwonen.nl.
  • Zorg dat je meldingen van deze websites automatisch in je mailbox ontvangt.
  • Vergeet makelaars, inschrijvingen en wachttijden. Wie in de vrije sector zoekt, doet er goed aan bij zijn eigen netwerk te beginnen. Plaats je oproep op Facebook of Twitter en vraag of mensen die willen delen. Er is altijd wel iemand met een vriend, kennis of collega die een huis te huur heeft of die zelf gaat verhuizen.

Huurtoeslag

Yeeeeeeeees, je hebt je woning gevonden en waarschijnlijk met heel veel geluk. Jij kan nu ook vertellen dat je een woning hebt. Als mensen vragen hoe je eraan komt, kan je zeggen dat je echt geluk moet hebben voor het vinden van een huurwoning. Je moet niet vergeten dat je voor je nieuwe huurwoning wellicht wel huurtoeslag kan aanvragen. De huur mag in 2021 niet hoger zijn dan € 752,33. Zijn alle bewoners jonger dan 23 jaar? Dan mag de huur niet hoger zijn dan € 442,46, behalve als u al een kind hebt dat bij u woont. Dan mag de huur toch € 752,33 zijn. Check hier alle eisen.

Woning zoeken in Groningen?

Dan hebben we hele specifieke tips voor je. Voor deze stad vind je websites en woningcorporaties waar je je in kan schrijven, actieve Facebook groepen en pagina’s en waardevolle tips over hoe je jouw woning krijgt. We hadden hier ook droomwoning van kunnen maken maar de kans dat je die gaat vinden is immens klein, vandaar dat we het woning genoemd hebben.

Search

What are you interested in? Explore some of the best tips from around the city from our partners and friends.